Bakkerij Kees zoon

De thuisbakkerij

Geplaatst op

Houd je enorm van bakken en wil je hier iets mee gaan doen? Start dan een thuisbakkerij. Of je nu gespecialiseerd bent in brood, cup cakes, taarten of hartig gebak, het is allemaal te maken vanuit je eigen keuken. Een thuisbakkerij is erg handig als je net begint met je nieuwe business of naast het bakken nog een andere baan hebt. Zo ben je geen extra geld kwijt aan een werkruimte en scheelt het in reistijd naar je nieuwe baan. Lees hieronder onze tips voor het opstarten van je thuisbakkerij.

Goed apparatuur

Misschien wel het belangrijkste wanneer je begint met bakken is het hebben van goed apparatuur. Om te beginnen is het aan te raden om een goede oven aan te schaffen. Bakkerijproducten zoals cup cakes zijn wel te bakken in een combimagnetron, maar het zal niet zo efficiënt werken als een heteluchtoven. Daarnaast is het ook handig om een grote oven in je keuken te plaatsen, zodat je er grote taarten of broden in kunt bakken. Naast een oven heb je een mixer en gerei zoals spatels nodig om te bakken.

Werk hygiënisch

Het is belangrijk om te onthouden dat je in je thuisbakkerij erg hygiënisch werkt. Wanneer je je baksels wilt verkopen en een echt bedrijf wilt starten, dien je te voldoen aan de geldende hygiëneregels. Wil je je werkplek makkelijk schoon kunnen houden? Leg dan een gietvloer in je keuken. Omdat deze vloer naadloos en volledig glad is, is het erg makkelijk schoon te maken en dus zeer geschikt voor een keuken.

Maak reclame

Een handige manier om gratis reclame te maken voor je nieuwe bedrijfje is het beginnen van een Instagramaccount of een Facebookpagina. Nodig je vrienden uit om je pagina te liken en te delen. Zo bereik je eenvoudig de vrienden van je vrienden en breid je je klantenkring snel uit. Maak mooie foto’s en video’s van je baksels en verkoop ze via sociale media en je eigen website. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden