Bakkerij Kees zoon

Dit wist je nog niet over sushi

Geplaatst op

Jullie weten allemaal natuurlijk wat sushi is. Maar naast dat het een heerlijke gerechten zijn, is er nog veel meer over te vertellen. In deze blog vertellen we je dingen die je nog niet wist over sushi!

Sushi is niet Japans en sake hoort er niet bij

De echte oorsprong van sushi ligt in Zuid-Azië, vanwaar het via China overtrok naar Japan. Hier kreeg de sushi hoofddorp echter wel de vorm die we nu kennen. Sake is een Japans drankje, waarvan veel mensen over denken dat die bij de sushi hoort. Echter is dit dus niet zo. Dit komt omdat sake van rijst gemaakt en sushi ook. Dit is dan natuurlijk heel dubbelop. Groene thee en bier zijn de dranken waar Japanners voor kiezen om te drinken tijden het eten van de lekkernij. Dit neemt natuurlijk niet weg dat een glaasje sake gewoon heel lekker is, maar het hoort er niet bij.

Eten met je handen

Wist je dat je sommige sushi soorten met je handen mag eten? Deze soorten zijn: de nigiri sushi met rijst onder met daarboven op vis en maki, dit zijn de zeewier rolletjes. In Japan is dit ook heel gebruikelijk, dus je mag rustig met de handen eten. Als je het niks vindt om met je handen te eten, dan kan je ook gewoon de stokjes gebruiken. Het eten met mes en vork is daarentegen wel een no go. Als je het lastig vindt om met stokjes te eten, kan je gewoon wat meer oefenen.

Sushi is niet zo gezond als je denkt

Om nou te zeggen dat sushi ongezond is, is overdreven, maar het is lang niet zo gezond als men denkt. Een portie van 10 of 15 stukken kan namelijk al snel zo’n 500 tot 800 calorieën bevatten. Dit is best wat! Wat hier ook nog bij komt kijken is de hoeveelheid zout die je binnenkrijgt. Dit zit in de rijst verwerkt maar ook in de sojasaus.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden