Bakkerij Kees zoon

Hoe kun je je cupcakes versieren

Geplaatst op

Ben je een echte bakker? Of hou je er heel erg van om in je keuken te staan en lekkere kunstwerken te maken? Ben je toevallig dan ook op zoek naar een manier om je kunstwerk op een lekkere en speciale manier te versieren? Dat kan! Er zijn verschillende manieren om onder anderen je cupcakes te versieren. Ben je benieuwd naar wat jij zou kunnen doen om jouw cupcakes nog lekkerder en specialer te maken? Lees dan verder.  

Rolfondant/marsepein 

Ben je iemand die heel goed is in dingen knutselen met onder anderen klei? Dan is rolfondant of marsepein een goede optie voor jou. Met rolfondant en marsepein kun je een taart bekleden en versieren. Bovendien kun je ook met rolfondant en marsepein een poppetje modelleren, maar ook een 2D of 3D figuurtje te maken. Je kunt met rolfondant of marsepein bijvoorbeeld figuurtjes uitsteken, zoals bloemetjes, hartjes, rondjes of vierkantjes. Maar je kunt ook 2D of 3D dieren knutselen zoals een koe, kip, schaap, geit of een varkentje. Met rolfondant of marsepein kun je oneindige kunstwerken maken. Echter is het wel een tijdrovend klusje, maar dat maakt het uiteindelijk ook heel leuk. Zeker wanneer je dit eventueel met je kinderen zou willen doen. 

Botercrème 

Naast rolfondant of marsepein is botercrème ook een leuke manier om je cupcakes te versieren. Bovendien kun je met botercrème een lekkere smaak aan je cupcakes geven. Ook kun je er een leuk kleurtje aan toevoegen waardoor je botercrème nog specialer wordt. 

Botercrème kun je ook op verschillende manieren opspuiten op je cupcakes. Dit kun je doen door verschillende spuitmondjes te gebruiken. Door dit op verschillende manier op te spuiten kun je bijvoorbeeld gras maken of een bloemetje. De mogelijkheden met botercrème zijn eindeloos. 

Sprinkels 

Wanneer je cupcakes maakt, is het ook leuk om ze lekker te versieren. Dit kun je naast rolfondant, marsepein of botercrème ook doen met sprinkels. Sprinkels zijn heel kleurrijk en geven een leuk effect aan je cupcakes. Door verschillende sprinkels wordt het een feestje op je cupcake. Om de sprinkels op je cupcakes te kunnen laten plakken kun je botercrème of glazuur gebruiken. Hierdoor zullen de sprinkels niet zomaar van je cupcake afvallen. Anders zou het zonde zijn van deze mooie versiersel. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden