Bakkerij Kees zoon

Hoe organiseer je een succesvolle catering?

Geplaatst op

Het komt regelmatig voor dat restaurants cafés en of voedsel handelaren gevraagd worden om een catering te verzorgen. Op het eerste gezicht lijkt dit een vrij eenvoudige taak. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is het verplaatsen van de gerechten vanaf je eigen locatie naar de locatie waar de catering zal plaatsvinden. Toch? Hoewel dit in essentie klopt, is er wel een duidelijk verschil tussen simpelweg het leveren van diverse gerechten en het presenteren van heerlijke maaltijden open succesvolle wijze. In deze blog geven we je de geheimen prijs van hoe je een succesvolle catering organiseert. 

Alles valt of staat met het transport 

Alles valt of staat met het transport. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat de gerechten niet alleen warm op de plaats van bestemming aankomen, maar ook dat ze er nog steeds presentabel uitzien. Het oog wil immers ook wat! Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat, als de maaltijden warm worden geleverd op de locatie, je ook spullen meeneemt om ervoor te zorgen dat alles warm blijft! Denk hierbij dus aan heaters en thermoboxen. 

Zorg voor veel keuze

Een catering wordt doorgaans organiseert voor een grotere partij mensen. Zoveel mensen zoveel wensen! Houd er dus rekening mee dat je ook gerechten levert voor bijvoorbeeld vegetariërs En voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld noten, pinda’s, gluten of melkproducten. Vaak is in dit geval een goed gevulde maaltijdsalade een prima alternatief. 

Kleed het leuk aan

Een succesvolle catering kenmerkt zich ook doordat er rekening wordt gehouden met de aankleding van het evenement, zorg daarom voor bijvoorbeeld mooi horecaservies en statafels met een mooi tafellaken. Probeer er voor de gasten er een groot feest van te maken. Let er wel op dat je rekening houdt met de context. Als je de catering organiseert voor een bruiloft, is het logisch dat je dit op een andere manier invulling geeft dan wanneer je een catering organiseert voor een straatfeest. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden