Bakkerij Kees zoon

Oost en west komen samen, dat is lekker joh!

Geplaatst op

Sushi en brood te lijken twee werelden een aparte zijn. Dat waren ze ook vele vele jaren. Maar nu is er een totaalnieuwe beweging op gang gekomen waarbij brood en sushi gecombineerd worden in verrassend lekkere gerechten. Had jij het kunnen bedenken? Nou wij niet, maar toch is het zo ontstaan. Lees in deze blog snel verder hoe je zelf deze heerlijke gerechten kunt maken.

Hoe maak ik sushi-brood?

We geven het toe het is een wat wonderlijke combinatie, sushi en brood. Wanneer je aan brood denkt, dan zie natuurlijk de Oudhollandse boterham met kaas ertussen voor je. De wat moderne variant is dan de pindakaas boterham, waar je zo lekker door kunt schaatsen als de sloten en meren bevroren zijn en de Elfstedentocht er weer bijna is. Die dus nooit meer gehouden wordt. Jammer hè, maar het is dus tijd voor wat nieuws. Laten we het dan maar over een totaal andere boeg gooien. Sushi-brood maken dus, hoe doe je dat? We hebben even een paar stappen onder elkaar gezet voor je, waarmee je het zelf kunt maken:

  • Neem een brood en snij de korsten er af
  • Pak wasabi en vermeng dit met roomkaas. Nu kun je het brood besmeren met dit mengsel
  • Neem wasabi rucola en een ander gerecht, bijvoorbeeld een bietjes, en verdeel dit over de boterhammen. 
  • Leg de twee helften van de boterham op elkaar en snij ze in vier parten
  • Vervolgens neem je een komkommer en die ga je in linten schaven. Hier kun je een kaasschaaf voor gebruiken.
  • Pak verse zalm en wikkel deze om je samengestelde boterham. Winkel vervolgens de komkommer plakjes om de boterham in de tegenovergestelde richting van de zalmwikkel. Zo ontstaat er een kruis van zalm en komkommer sliert. 
  • Het geheel maak je af door een prikker door de boterham heen te doen die alles samenbindt.

Het idee is dat deze sushi-boterhammen, of sushi-brood, in de verte lijken op nigiri sushi, waarbij een plakje vis op een gekneed hompje rijst ligt. Natuurlijk is de smaak van je sushi-brood wat complexer dan deze klassieke sushi, zeker als je bieten gebruikt. Je kunt bijzonder veel variaties maken met sushi-brood. Denk aan alle sushi die je vermoedelijk wel eens in een sushirestaurant gegeten hebt en transponeer deze ideeën vervolgens naar het sushi-brood. In feite is dit gerecht dus eigenlijk sushi zonder rijst. Wanneer je zin hebt in sushi op de manier zoals we het gerecht allemaal kennen, dan raden we je aan om gewoon lekker sushi bestellen amsterdam op te bellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden