Bakkerij Kees zoon

Tips voor een geweldige lente- en zomerbarbecue

Geplaatst op

Het warmere weer staat weer voor de deur, en dat betekent dat we weer toe zijn aan een goede barbecue. Een tafel vol met stokbrood, knoflooksaus, salades en natuurlijk het lekkerste vlees (of groenten, voor de vegetariërs), wat een genot. In deze blog gaan we je vertellen hoe je lekker kunt barbecueën. Vind je dat teveel moeite en wil je eten bij een professional? Ga dan naar de lekkerste steakhouse in Amsterdam. Hier tillen ze vleesbereiding naar een hoger niveau.

Neem de tijd

Barbecueën doe je natuurlijk niet zomaar. Het is een beleving en een manier van eten die uren kan duren. Het gaat natuurlijk ook om de gezelligheid en de ambiance. Als je een barbecue op kolen hebt, is het belangrijk dat je een aantal uur van tevoren de kolen opwarmt. De kolen moeten goed grijs zijn. Zo niet, dan wordt het barbecueën een stuk lastiger. Een goede planning gaat er dus aan vooraf. Als het eerste stukje vlees op de grill ligt, ga dan niet haasten. Het vlees is klaar, wanneer het vlees klaar is. We begrijpen dat je zult watertanden van de lekker aroma’s, maar vlees mag je niet ophaasten.

Ga voor kwaliteit

Helaas zit er veel verschil in de smaak en textuur van vlees en vis. Vlees en vis dat je bij de supermarkt koopt, is vaak een stuk taaier en droger dan dat van de slager. Dat komt, omdat de slager andere dieren koopt en ze zelf bereid. In de meeste gevallen zijn ze dus een stuk verser. Ons advies is om altijd voor een duurder stukje vlees te gaan, wil je de barbecue naar een hoger niveau tillen. Het is ook altijd leuk om te experimenteren met verschillende soorten vlees. Probeer maar eens een blinde proef te doen, waarbij je vlees van verschillende plekken probeert. Grote kans dat de duurste ook daadwerkelijk het beste uit jouw test komt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden