Bakkerij Kees zoon

Tips voor het bakken van wagyu vlees

Geplaatst op

Wagyu rundvlees is geen doorsnee vlees, dit vlees komt van speciale runderen uit Japan, met erg hoogwaardig vlees. Je kunt een stukje wagyu vlees dan ook niet verkrijgen bij de supermarkt. Weinig plekken in Nederland verkopen wahyu vlees. Wagyu vlees online bestellen kan in Nederland wel via bijvoorbeeld wagyu-farm.nl. Wanneer je zo een mooi stukje vlees in huis hebt gehaald, dan wil je deze natuurlijk wel perfect bakken. Laten we je hiervoor nou net een aantal tips willen geven: 

Kruid je vlees mild

Wagyu rundvlees is van zulke goede kwaliteit dat te veel kruiden bijna zonde zou zijn. We raden dan ook aan om je vlees enkel te kruiden met wat zout en peper. Mocht je het wel stevig willen kruiden kan dat uiteraard. 

Het braden van het wagyu vlees

Het belangrijkste bij het braden van wagyu vlees is dat je deze niet te gaar laat worden. Een ‘well done’ stukje vlees is met wagyu vlees echt een no go. Wanneer je de textuur en de zoete, boterachtige smaak van Wagyu echt goed wilt ervaren, dan bak je je vlees medium-rare. 

Gebruik voor het bakken van een goed stukje wagyu vlees een gietijzeren braadpan. 

Het stappenplan:

  1. Smeer de pan lichtjes in met boter, olijfolie of wat vet van de Wagyu-biefstuk. 
  2. Gaat je voorkeur uit naar een ‘rare’ stukje vlees, bak het vlees dan in 3 minuten per kant. Voor een medium-rare stukje vlees laat je het vlees 4 minuten per kant garen. 
  3. Check na het bakken of je vlees klaar is door de aanraaktest of gebruik een vleesthermometer. Een medium-rare stukje vlees is van binnen ongeveer 55 graden Celsius. 
  4. Haal vervolgens het vlees uit de pan en laat ze minstens 5 minuten rusten, voordat je ze opeet.

I know, 5 minuten wachten is lang als zo een heerlijke vers gebakken stukje vlees voor je ligt, maar geloof me het is het wachten meer dan waard. Doordat je het stukje vlees laat rusten, ontspannen de vezels zich en neemt het vlees heerlijke sappen op. Als je het meteen had aangesneden kwamen de heerlijke sappen helaas op je bord terecht in plaats van je mond. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden