Bakkerij Kees zoon

Tips voor het maken van de beste koffie in de ochtend

Geplaatst op

Een goed ontbijt is de beste start van de dag. Warme broodjes van de bakker, beleg met veel voedingsstoffen en natuurlijk een heerlijk bak koffie. Maar hoe maak je nou een goed bak koffie? Je kunt uiteraard gaan voor een koffiezetapparaat, wat koffiebonen en een druk op de knop. Maar er zijn nog veel meer manieren om de perfect koffie voor in de ochtend te maken. Maak kennis met onze tips om de koffie nog beter te laten smaken.

Keuze uit verschillende koffiesmaken

De eerste stap is het kiezen voor de juiste koffiebonen. Dit ligt heel persoonlijk. Het is makkelijk om te kiezen voor steeds dezelfde koffiebonen. Dit ben je immers gewend. Probeer juist diverse bonen uit. Zo zul je merken dat een soort koffie beter in de ochtend dan in de avond smaakt. Het beste is om simpelweg verschillende soorten uit te testen.

Koffie bewaren

Als je ontdekt hebt welke koffiebonen het lekkerst smaken, dan hoef je ze alleen nog op de juiste manier te bewaren. Hier gaan veel mensen de fout in. Wanneer je koffiebonen verkeerd bewaard tast dit de kwaliteit drastisch aan. Koffie bewaar je het beste in een luchtdichte verpakking. Plaats deze verpakking op een donkere, koele en droge plek. Zorg dat de opbergplek niet naast een vriezer, koelkast of bloot staat aan verwarming van keukenapparaten.

Juiste verhoudingen

De zettechniek en de verhoudingen zijn cruciaal voor de smaak van je koffie. Ga op zoek naar diverse technieken probeer hierbij ook diverse verhoudingen uit. Je zult merken dat de koffie die je gewend bent ineens heel anders kan smaken. Dit kan positief en negatief uitpakken. Bewaar de positieve verhoudingen en kom zo tot de ontdekking wat de beste koffie is voor in de ochtend.

Een eigen koffiemerk ontwikkelen?

Koffie is universeel voor alle gelegenheden. Ook voor je bedrijf. Wil je graag je eigen onderneming een boost geven? Start met verkopen van je eigen private label koffie. Stel de beste koffiebonen samen door ze eerst uit te testen. Plak er vervolgens een eigen label op en start dit als uithangbord voor je bedrijf. Zo zullen je klanten altijd herinnerd worden aan je goede koffie keuze.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden