Bakkerij Kees zoon

Wat mag er niet ontbreken in de bakkerij?

Geplaatst op

Bakkerijen hadden voornamelijk de rol van het maken van brood voor de inwoners van de wijk of het dorp. Nog steeds zie je dat deze functie vooral in de wat minder ontwikkelde landen een grote rol speelt. Men verkiest ook in landen zoals Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië, de lokale bakker boven het brood van de supermarkt. Hier in Nederland zit het iets anders. Wij halen ons brood wel gewoon in de supermarkt. Toch zijn er nog steeds voldoende bakkerijen te vinden in zowel kleine dorpen als in grotere steden. In deze blog leggen we uit hoe een bakkerij ervoor zorgt dat ze nog steeds aantrekkelijk blijft voor haar klanten.

Speciale broodjes

In de supermarkt halen we onze boterhammen en onze bolletjes, maar als je liever wil genieten van een echt Kaiser broodje of een typische baguette, dan kun je die toch echt beter bij de bakker halen. Hier worden deze broodjes elke dag vers bereid, zodat je van de heerlijke smaak van het speciale broodje kunt genieten als je weer thuis aan de ontbijttafel zit.

Taarten

De meeste bakkers zijn ook banketbakkers. Dit betekent dat de bakkers niet alleen zorgen voor luchtig en hartig brood, maar dat ze ook zorgen voor lekkernijen zoals slagroomtaarten en moorkoppen. Een groot deel van de lekkernijen die je bij een banketbakker zult aantreffen zijn vooral gebaseerd op chocolade. Of het nu gaat om een chocoladetaart of een chocoladegebakje. Je kunt chocolade overigens ook bestellen bij een chocolaterie of online chocolade kopen.

Patisserie

Ten slotte zijn er nog de varianten van producten die de bakker verkoopt. Deze gaan vaak als warme broodjes over de toonbank. Het gaat hierbij om de bekende artikelen zoals croissants, kaasstengels en andere lekkere ovenbroodjes. Dit is iets waarin de bakker zich vaak onderscheidt van de supermarkt en waarom we toch even de bakkerij binnenlopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden