Bakkerij Kees zoon

Welke vloer is geschikt voor een bakkerij           

Geplaatst op

In een bakkerij staan zware machines opgesteld en het is belangrijk dat er onder hygiënische omstandigheden gewerkt kan worden. Is er ook nog een winkel gekoppeld aan de bakkerij dan speelt de uitstraling daarvan ook nog een rol om te bepalen welke vloer geschikt is. Er zijn wat dat betreft meerdere soorten vloeren geschikt voor een bakkerij. Bijvoorbeeld een epoxyvloeren, maar ook een troffelvloer, PU gietvloer of MMA vloer.

Epoxyvloeren

Epoxyvloeren zijn te onderscheiden in EP gietvloeren en EP vloercoatings. Beide soorten vloeren zijn geschikt voor bakkerijen, waarbij een EP gietvloer perfect bestand is tegen zware belasting. Bij de toepassing van EP vloercoating geldt dat er alleen sprake is van een dunne laag over de bestaande ondergrond. Bij zware belasting in de bakkerij krijgt een EP gietvloer dan ook de voorkeur.

Troffelvloeren

Troffelvloeren zijn een van de populaire vloeren om in bakkerijen te plaatsen. Deze vloer is vrijwel onverwoestbaar te noemen en kan ook met holle plinten worden uitgevoerd net als met antislip.

MMA vloer

Een MMA vloer heeft als voordeel dat het plaatsingsproces kort duurt. De bestanddelen van deze naadloze kunststofvloer voorzien in een snelle droogtijd. Hierdoor ondervindt het productieproces er zo min mogelijk hinder van.

PU gietvloer in de bakkerijwinkel

Indien een winkel onderdeel uitmaakt van de bakkerij dan is er ook nog een optie om in het winkeldeel een PU gietvloer aan te brengen. Deze vloer heeft een moderne en strakke uitstraling en kan in elke kleur gelegd worden. Bovendien is het een hygiënisch vloersysteem dat gemakkelijk is te reinigen.


Belangrijke kenmerken voor een bakkerijvloer

Het is ongeacht de keuze voor een bepaald type vloer voor de bakkerij belangrijk dat er aan bepaalde eisen wordt voldaan. Het gaat hierbij onder meer om de HACCP normen, zodat het ideaal is om de keuze te maken voor een HACCP vloer. De troffelvloer is onder meer uit te voeren als een HACCP vloer, maar er zijn wat dat betreft meerdere opties mogelijk. Verder is het aan te raden om voor een bakkerijvloer te kiezen die met extra opties is uit te voeren, zoals onder meer antislip en holle plinten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze passie je op de hoogte te houden van verschillende mogelijkheden op het gebied van vers voedsel en natuurlijk brood en bakwaren in het bijzonder.

Contactgegevens

Via info @ bakkerijkeeszoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden